Kandidater, der gør en forskel

På Det Kongelige Akademi uddanner vi kandidater, der i kraft af deres høje faglighed kan bidrage selvstændigt med ny viden og ideer til løsning af samfundsmæssige problemstillinger og opgaver.

Ud over stærke faglige kernekompetencer, har kandidaterne tilegnet sig en række akademiske kvalifikationer, der sætter dem i stand til at lede projekter, styre processer og generere ideer inden for områder, der rækker langt ud over de organisationer og virksomheder, som man normalt forbinder med arkitektur, design og konservering.

Design
Designere tænker i helheder, stiller spørgsmål og skaber konkrete designløsninger, der går på tværs af fagligheder og sektorer. De bidrager med både ideudvikling udvikling af løsninger og implementering, og de er vant til gennem dialog og visualisering at inddrage brugerne som en essentiel del af opgaveløsningen. De kan arbejde i spændet fra produkt- og kommunikationsdesign over service- og system og oplevelsesdesign til strategisk forretningsudvikling. Bæredygtighed er tænkt med helt fra starten i alle processerne og fælles for de løsninger der har været en designer involveret i, er at det funktionelle, æstetiske og forretningsmæssige er samlet i løsningen.

Designere arbejder i virksomheder, der beskæftiger sig med fremstilling af fx bæredygtig mode og tekstiler, møbler, produkter, digitale interfaces eller grafiske løsninger, der kan ændre folks adfærd, dække et behov eller anskueliggøre en given problemstilling. Eller designerne er beskæftiget i industrien, hvor de fx udvikler og visualiserer processer og løsninger i tæt samarbejde med andre faggrupper og brugere, eller i det offentlige, hvor de fx er med til at udvikle løsninger til sundhedssektoren og optimere forståelsen for og formidlingen til borgerne.

Konservering
Konservatorer har den nyeste viden inden for det bevaringsfaglige felt, og de har samtidig et meget højt niveau af analytiske evner ved brug af state-of-the-art teknologi med afsæt i kernefagligheden, som er materialelære. Derudover har de en række akademiske kvalifikationer, der samlet set gør, at de kan arbejde inden for et meget bredt felt med særligt fokus på samfundsmæssige fællesskaber baseret på de kultur- og naturværdier, vi som individer og samfund er rundet af.

Konservatorer arbejder på museer, arkiver, bevaringscentre og biblioteker, hvor de indgår i udstillings- og magasinarbejde, og de forebygger og konserverer museumssamlinger, arkivalier, samfundets kulturværdier samt private personers kunstværker. De indgår ofte som brobyggere i tværfaglige projekter og rådgiver offentlige institutioner om at bevare kultur- og naturarv, der indgår som et aktiv i vores dagligdag.

Konservatorer arbejder også mange andre steder både i det offentlige og det private. Her løser de problemer relateret til klimaforandringer, biodiversitet og miljø med analyser og materialeforståelse af forskellige produkter, eller de udfører forbyggende arbejde og leverer løsninger i forbindelse med arkæologiske udgravninger, byggeprojekter og nyfunden kulturarv. De kan rådgive auktionshuse, forsikringsselskaber og kunsttransport, eller de kan udarbejde materialeanalyser og kvalitetsundersøgelser fx af dokumenter for politiet eller kvalitetskontrol af produkter i produktionsvirksomheder.

Arkitektur
Arkitekter er i stand til at omsætte politiske, sociale, kulturelle og teknologiske problemstillinger til arkitektoniske form og bæredygtige løsninger, der kan bruges i både den private og offentlige sektor. Dette gør de bl.a. gennem formgivning, vidensindsamling, kritisk analyse, eksperimenter, procesforståelse, projektledelse og tværfagligt samarbejde.

Arkitekter arbejder i arkitektvirksomheder, der beskæftiger sig med byggeri, planlægning, transformation, indretning, design, landskab mv. og de arbejder i kommunerne, hvor de er med til at skabe de strategiske rammer for det, der skal bygges eller sikre at byggelovgivningen bliver overholdt.

Arkitekter finder også beskæftigelse i den almennyttige boligsektor, hvor de gennem dialog og analyse hjælper med at udvikle boligselskabernes bygningsmasse eller de arbejder som projektledere og koordinatorer hos bygherrerne, når store statslige projekter skal planlægges og gennemføres. Arkitekterne arbejder også i industrien eller med forskning, hvor de med deres materialekendskab samt forståelse for processerne i byggeriet, kan være med til at udvikle nye produkter eller materialer.